נמצניה

נמצניה

גישור משפחתי ויישוב סכסוכים

גישור משפחתי – גישור זוגי, יישוב סכסוכים במשפחה – גישור גירושין, פרידה מוסכמת
הליך הגישור חוסך זמן יקר, הוצאות גדולות ומיותרות, ובסופו של דבר, מאפשר להגיע להסכם שמקובל על שני הצדדים ומחזיק לאורך זמן.
הליך גישור מאפשר מצד אחד קבלת פתרון מוסכם לבעיה ומצד שני אפשרות לשיקום היחסים המשפחתיים. 

.בכל נושא שתגיעו תקבלו ליווי אישי המותאם לצרכים הספציפיים שלכם כלקוחות
.העבודה שלי מוקפדת, החל מהתמונה הכללית ועד הפרטים הקטנים 
באמצעות השתלמויות אני מעודכנת בכל השינויים בחקיקה ובפסיקה
.כך מעשירה את היכולת שלי למצוא פתרונות יצירתיים

בקשה ליישוב סכסוך - כל מה שצריך לדעת

אתם עומדים בפני מצב בו יש לכם סכסוך מול בן או לחילופין בת הזוג שלכם, דין או ריב עם אחד או יותר מבני המשפחה? ובכן, ניתן לומר באופן חד משמעי כי בקשה ליישוב סכסוך היא כנראה האופציה האידיאלית ביותר עבורכם. על פי החוק במדינת ישראל, במידה וישנו סכסוך הנגרם בעקבות נושאים כאלו ואחרים בין בני המשפחה או לחילופין בני הזוג, יש להגיש בקשה ליישוב סכסוך באמצעות יחידת סיוע טרם הגשת התביעה בבית בית המשפט. זאת בעוד כי המטרה העיקרית העומדת מאחורי הגשת בקשה ליישוב סכסוך הינה לעזור לכל אחד מהצדדים בהליך המשפטי במטרה ליישב את הסכסוך בדרכי שלום וכך למעשה, להימנע מהתדיינות משפטית. על מנת לעשות לכם סדר בנושא, ריכזנו עבורכם במאמר הבא את כל מה שצריך לדעת אודות הגשת בקשה ליישוב סכסוך.

ניתן לומר בצורה חד משמעית כי כל אדם מבין כי לפתור בעיות במסגרת המשפחה ובני הזוג בדרכי שלום ונועם היא הדרך הטובה והמומלצת ביותר לפתור את הסכסוך ולהגיע לעמק השווה. במיוחד בעת בה מדובר על סכסוכים משפחתיים אשר משפיעים באופן ישיר על כל המשפחה או לחילופין הילדים במידה ויש שכן, במקרים כאלה ההמלצה המרכזית תהיה לקחת מספר צעדים בוגרים לפנות אל צוות יועצים שיעניק לכם את האפשרות להבין את התהליך לעומק במטרה להגיע לפתרון האידיאלי ביותר עבורכם, כזה שיעניק מענה מלא ומקיף לכלל הצרכים שלכם ושל יתר בני המשפחה שלכם.

כיצד ניתן להגיש בקשה ליישוב סכסוך?

חשוב לציין כי בעת בה מדובר על הגשת בקשה ליישוב סכסוך, הרי שמדובר על תהליך המתחלק למספר שלבים:

1. בתום הגשת הבקשה, יהיה על כל הצדדים המעורבים להיפגש בסדרה של ארבעה פגישות מידע, תיאום והיכרות. חשוב לציין כי מדובר על תהליך שלא כרוך בתשלום ויחד עם זאת, ההמלצה תהיה להגיע ללא עורך דין בפגישה הראשונה. זאת בעוד כי מדובר על פגישות אשר יש לבצע עד ל-45 יום מעת מועד הגשת בקשת היישוב.

2. במסגרת סדרת המפגשים המדוברת, יקבלו הצדדים הרלוונטיים להליך את כל המידע הרלוונטי בנוגע לתהליכים המשפטיים השונים בנוגע לסכסוך המשפחה ובכל הסובב סביב ההשלכות של הגירושין במידה ואתם אכן מעוניינים ללכת בדרך זו.

3. הצוות המסייע מתחייב בהכרת הצדדים, הערכת כלל הצרכים האישיים והרצונות שלהם לצד רצונות משפחותיהם על מנת להבטיח סיוע ביציאה מהמשבר והסכסוך על הצד הטוב ביותר עבור כלל הצדדים.

4. במהלך הפגישות יסייע הצוות המקצועי בבחינת כלל הדרכים לצד השירותיו הסוציאליים והמשפטים הרלוונטים שיכולים להעניק לצדדים הרלוונטים האת האפשרות לפתור את הסכסוך, בין אם מדובר על המלצה של טיפול זוגי, בוררות, ייעוץ וכך הלאה.

ניתן לומר בצורה חד משמעית כי כל אדם מבין כי לפתור בעיות במסגרת המשפחה ובני הזוג בדרכי שלום ונועם היא הדרך הטובה והמומלצת ביותר לפתור את הסכסוך ולהגיע לעמק השווה. במיוחד בעת בה מדובר על סכסוכים משפחתיים אשר משפיעים באופן ישיר על כל המשפחה או לחילופין הילדים במידה ויש שכן, במקרים כאלה ההמלצה המרכזית תהיה לקחת מספר צעדים בוגרים לפנות אל צוות יועצים שיעניק לכם את האפשרות להבין את התהליך לעומק במטרה להגיע לפתרון האידיאלי ביותר עבורכם, כזה שיעניק מענה מלא ומקיף לכלל הצרכים שלכם ושל יתר בני המשפחה שלכם.

נוטריון כרמיאל - אירנה אייזנברג עורכת דין בכרמיאל

הכל אודות יישוב סכסוך גירושין

בראש ובראשונה, חשוב לציין כי החוק אשר מחייב הליכי יישוב סכסוך טרם הליכי הגירושין הוא חוק שנכנס לתוקף במהלך השנים האחרונות, בעוד כי מטרתו העיקרית הינה לסייע לבני הזוג, ההורים והילדים השונים ביישוב הסכסוכים השונים בדרכי נועם ושלום, על מנת להימנע מהצורך בהתדיינות משפטית. זאת בעוד כי הכוונה הייתה להפוך את הליך הגירושין לפשוט ככל הניתן ולאפשר במקרים של גירושין ללא בעיות כאלו ואחרות להתנהל ללא הצורך בהתדיינות משפטית. יחד עם האמור, חשוב לציין כי הליך יישוב סכסוך גירושין היא הליך אשר מורכב מפגיעה אחת אל מול עובדת סוציאלית אשר עוסקת בכל הסובב סביב נושאי הגירושין השונים שכן, מטרתה העיקרית של השיחה הינה לברר האם אכן מדובר בנישואין שניתן לסיים בדרכי נועם ושלום והאם הצדדים אכן מוכנים לשלוש פגישות גישור יחד.

חוק הגירושין החדש – להסדר התדיינות בסכסוכי משפחה

כאשר מדברים על יישוב סכסוך גירושין, ניתן לומר בצורה חד משמעית כי החוק להסדר התדיינות בסכסוכי משפחה מאפשר לעסוק במקביל לבקשת היישוב בקבלת צווים דחופים או לחילופין זמניים אשר ידונו בין כותלי בית המשפט או לחילופין בבית הדין הרבני, תחת מספר נושאים שונים ומגוונים כדוגמת צווי עיקול, צו עיכוב ליציאה מהארץ, בקשה לסעד דחוף, טיפול ואשפוז פסיכיאטרי, בקשה להנפקת דרכון לצורך יציאת קטין מחוץ לארץ ועוד מגוון רחב של צווים שונים. משכך, אפשר לומר כי התוצאה העיקרית של החוק היא למעשה העלאה משמעותית בקרב מורכבות תכנון הליך הגירושין והעסקה של יותר עורכי דין, במיוחד כאשר מדובר על תהליכים המערבים רכוש גדול, עסק, חברה, נכסים ווירטואליים, נכסים פיזיים וכיוצא בכך. אי לכך, הליך יישוב סכסוך גירושין הפך באופן משמעותי לפחות מורכב בעיקר בקרב שכירים בעלי הכנסה נמוכה עד בינונית לצד רכוש משותף מועט יחסית.

למרבה הצער, כאשר מדובר על החוק להסדר התדיינות בין סכסוכי משפחה, הרי שמדובר על חוק אשר מחייב יישוב סכסוך. כמו כן, חשוב לזכור כי החוק מחייב את כל אותם זוגות אשר מעוניינים בהליך גירושין בהגשת הבקשה ליישוב סכסוך גירושין לבית הדין הרבני או לחילופין לבית המשפט העוסק בדיני משפחה. כמו כן, בתום יישום הליך יישוב סכסוך גירושין, במסגרתו הוא נחשף על העמדות והטענות השונות של הצד השני, הרי שיש באפשרותו להגיש תביעה לערכאה אחרת אשר תואמת יותר את ציפיותיו האסטרטגיות. יחד עם זאת, עולה כי ישנו יתרון עצום המתלווה לצדו של מגיש הבקשה ליישוב סכסוך גירושין שכן, שלושה מתוך ארבעה מהפגישות מתקיימות לצדו של עורך דין על פי בחירת כל צד ולכן, מושמעות בתהליך כלל הטענות של הצד השני. במידה ואין הסכמה, מחזיק הצד השני באפשרות להגיש את הבקשה לחישוב מסלול מחדש.

נוטריון כרמיאל - אירנה אייזנברג עורכת דין בכרמיאל

יישוב סכסוך למטרות שלום בית - המדריך המלא

יחד עם חלוף השנים האחרונות, נכנס לתוקף החוק להסתדר התדיינות בסגסוכי משפחה שכן, טרם כניסת החוק לתוקף, כל אותם אנשים אשר היו מעוניינים בגירושין – בין אם מדובר על תהליך גירושין המתבצע לאחר ניסיון להגיע לפשרה כזו או אחרת ובין אם מדובר על תהליך גירושין המתבצע בלא כל ניסיונות בכלל, ניכר כי עליהם לפתוח בהליך המשפטי הרלוונטי בבית הדין הרבני או לחילופין בבית המשפט העוסק בענייני משפחה. כך למעשה קרה גם בכל הסובב סביב ענייני מחלוקות אשר התעוררו בעקבות הסכם גירושין שכן, גם במצבים כאלה על הזוג המדובר לפנות לבית המשפט או לחילופין לבית הדין הרבני על מנת להגיש תביעה בגין הסכסוך.

בנוסף לאמור, יחד עם כניסת החוק הנוגע להסדר התדיינות בין סכסוכי משפחה, מחוייבים הצדדים הרלוונטים, לנהל את הסכסוך הקיים ביניהם בדרכים אלטרנטיביים טרם הגשת התביעה הייעודית, בין אם מדובר על הליכי גישור, הסכמי גירושין וכיוצא בכך וכך למעשה, מטרתו העיקרית של החוק הינה לסייע לכל אותם בני זוג אשר מעוניינים להתגרש אחד מהשנייה בדרכי נועם, לצד מניעה של המחיר הכבד שבית המשפטי יגרום יחד עם כניסתכם לדיונים משפטיים.

הליך ליישוב סכסוך בין בני זוג

מאז כניסת החוק המדובר לצד התקנות הרלוונטיות לתוקף, אלו אשר מסדירות את ההליך החדשה בגירושין ובסכסוכי משפחה, ניתן לומר באופן חד משמעי כי הליך יישוב סכסוך שלום בית שינה פניו בצורה יוצאת דופן. זאת בעוד כי המציאות החדשה מחייבת הסתגלות של כל הצדדים המעורבים. על כן, כל אותם אנשים אשר נמצאים על סף הגירושין או לחילופין על סף הליך תביעה בעקבות סכסוך כזה או אחר שהתעורר לאחר הגירושין, ניכר כי קיים משקל רב בלמידת החוק החדש לעומק. תחילה, בהתאום לחוק – במקום להגיש תביעה באופן ישיר לגורמים המשפטיים הרוונטיים, על הזוג המדובר לפתוח במזכירות בית המשפטי לענייני משפחה או לחילופין במזיכרות בית הדין בתיק יישוב סכסוך שלום בית שכן, מדובר על שינוי משמעותי אשר משנה באופן ניכר את חוקי המשחק בענף.

כיצד שינה חוק הגירושין החדש את המצב כיום?

לפני כניסת החוק לתוקף, לצורך הנעת הליכי גירושין היה ניתן להתחיל בהליכי גישור או לחילופין בהליכי משא ומתן טרם הסכם הגירושין, או לחילופין לפנות באופן ישיר לבית המשפט לדיני משפחה או לבית הדני הרבני באמצעות התביעות המתאימות, תביעות כדוגמת תביעה רכושית, תביעת מזונות וכיוצא בכך. על מנת למנוע מצב בו הצדדים נתונים למירוץ בו הם עלולים לפספס מספר אפשרויות שונות לקידום ההליך, מטיל החוק החדש חובה להתחיל בכל מצב את ההליך במסכרת יישוב סכסוך שלום בית שכן, מדובר על חובה אשר תפקידה העיקרי הינו לתרום להגברת הסיכוי בסיום הסכסוך בצורה יעילה. 

 

דילוג לתוכן